• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Prapa

Çfarë janë farat hibride F1?

f1-hybride-zaden-bac-news.jpg

Dëshironi të kultivoni bimë të mëdha me prodhimtari të lartë? Dhe nuk keni synim që të kultivoni farat e këtyre bimëve? Atëherë farat hibride F1 mund të jenë zgjidhja e duhur për ju. Në këtë blog do të diskutojmë se çfarë janë farat hibride F1 dhe se si mund ta lehtësoni rritjen e tyre. 

Si vijnë farat hibride F1?

Farat hibride F1 krijohen duke kryqëzuar 2 bimë me disa karakteristika të dëshiruara. Ne fillojmë duke i rritur këto karakteristika nëpërmjet vetëpjalmimit. Ky proces mund të zgjatë disa vite dhe sjell si rezultat bimët e quajtura homozigote. Produktet e brezit të tyre të parë, që ndajnë të gjitha të njëjtat karakteristika të dëshiruara quhen hibride F1. 

Megjithatë, cilësitë që na shtynë që të krijojmë hibridin F1 do të zbehen në brezat e ardhshme. Si rrjedhojë, për të ruajtur cilësinë e lartë të bimës, ju duhet të blini gjithmonë fara të reja hibride F1. 

Cilat janë karakteristikat e farave hibride F1?

Bimët që mbijnë nga farat hibride F1 japin zakonisht prodhimtari të lartë dhe kanë pamje pothuajse të njëjtë. Kur bëhet fjalë për shkallën e tyre të rritjes, ato gjithashtu rriten në mënyrë të ngjashme. Bima do të ketë një shije pothuajse identike: një shije mesatare që u pëlqen shumicës së njerëzve. Si rrjedhojë, farat hibride F1 ofrojnë mundësi të mëdha kur rrisni perime dhe fruta për supermarkete. Megjithatë, këto fara janë më të shtrenjta sesa farat e zakonshme. 

Mbirje e shpejtuar

Dëshironi që ta shpejtoni mbirjen nga fara? Atëherë zhytini farat për 60 minuta në përforcuesin organik X-Seed për mbirjen e bimëve përpara se t’i mbillni. Kjo do të bëjë të mundur që farat të mbijnë dhe të rriten tre herë më shpejt sesa pa përforcues. Shpejtohet gjithashtu edhe rritja e rrënjëve, duke lehtësuar marrjen e ushqyesve. Për më tepër, ky përforcues bimësh do të rrisë rezistencën e bimës ndaj kërpudhave dhe sëmundjeve. Lexoni më shumë për këtë në blogun tonë rreth mbirjes nga farat.

Më shumë informacion

Po kërkoni më shumë informacion rreth farave hibride F1? Apo rreth ushqyesve tanë biologjikë të bimëve? Ju ftojmë që të na telefononi, të na dërgoni email ose të plotësoni formularin tonë të kontaktit. Presim me padurim që t’ju ofrojmë këshilla profesionale.

« Prapa

Scroll to top